Zdravím všechny nadšené cestovatele!!!
Máme v plánu vyrazit po dlouhé době na pořádný výlet!! A napadlo nás třeba takové Rio de Janeiro, Brazílie. Někde jsem četl, že není potřeba pro vstup do země ani vízum, což by nám vyhovovalo a nemuseli bychom vyřizovat zdlouhavé vstupní formality.
Tak co vy na to? Poradíte nějaká zajímavá místa a atrakce, co bychom neměli vynechat??
Tipy na výlety
Pravidla fóra
Brazílie, největší země jižní Ameriky, známá nejen svými proslulými plážemi, jako je Copacabana, ale i třeba karnevalem nebo rájem zvaným Rio de Janeiro. Jednou z možností, jak její atmosféru poznat, je vyrazit do Brazílie na poznávací zájezd. A právě této jihoamerické zemi je věnováno toto fórum.
Brazílie, největší země jižní Ameriky, známá nejen svými proslulými plážemi, jako je Copacabana, ale i třeba karnevalem nebo rájem zvaným Rio de Janeiro. Jednou z možností, jak její atmosféru poznat, je vyrazit do Brazílie na poznávací zájezd. A právě této jihoamerické zemi je věnováno toto fórum.
Re: Tipy na výlety
čauky.
Tak pokud jste nadšení tanečníci, nenechte si ujít světoznámí karneval. Ale zase musíte počítat s davy lidí v tomto období, protože bych tipoval, že tam bude půlka světa:) Což samozřejmě souvisí i s včasnou rezervací pobytu, jinak zapláčete nad výdělkem:) Karneval se koná většinou na přelomu roku, v tomto období je zde také nejteplejší počasí, naopak v létě, kdy je u nás teplo, je v Brazílii chladné počasí(hlavně na jihu, sever bývá teplý po celý rok). Léto v této části země bývá od prosince do února.
To bych doporučil jako nejlepší období na návštěvu, případně dovolenou.
Tak si to užijte. Mobil
Tak pokud jste nadšení tanečníci, nenechte si ujít světoznámí karneval. Ale zase musíte počítat s davy lidí v tomto období, protože bych tipoval, že tam bude půlka světa:) Což samozřejmě souvisí i s včasnou rezervací pobytu, jinak zapláčete nad výdělkem:) Karneval se koná většinou na přelomu roku, v tomto období je zde také nejteplejší počasí, naopak v létě, kdy je u nás teplo, je v Brazílii chladné počasí(hlavně na jihu, sever bývá teplý po celý rok). Léto v této části země bývá od prosince do února.
To bych doporučil jako nejlepší období na návštěvu, případně dovolenou.
Tak si to užijte. Mobil
Pro mě byl největší zážitek výstup na horu Corcovado, na kterou se dostanete vláčkem a pak ještě kus pěšky po schodech až ke světoznámé soše Krista Vykupitele. Odtamtud je fantastický a hlavně nezapomenutelný výhled na město a na oceán!!! Socha je vysoká asi 30m a když stojíte přímo pod ní, zdá se vám obrovská.
A pokud se chcete stylově vykoupat, tak určitě z pláže Copacabana Je dlouhá asi 4.5km s bělavým písečkem!!
Prostě si myslím, že v tomto proslulém městě se nikdy nebudete nudit!!!
A pokud se chcete stylově vykoupat, tak určitě z pláže Copacabana Je dlouhá asi 4.5km s bělavým písečkem!!
Prostě si myslím, že v tomto proslulém městě se nikdy nebudete nudit!!!
Já bych to viděl na pořádné dobrodružství v podobě výletu do Amazonského pralesa. Viděl jsem na netu, že to místní kanceláře nabízejí, tak tohle bych si teda ujít nenechal. Taky jsem slyšel o vodopádech Iguacú, které jsou snad širší než Viktoriiny a vyšší než Niagára. To musí být mazec!!
Hodně záleží na tom, co máte rádi, jestli spíš přírodu, nebo zábavu. Obojí si myslím se dá v tomto městě užít dosyta!!
Tak leťte a užijte si to. Já budu jen tiše závidět:)
Hodně záleží na tom, co máte rádi, jestli spíš přírodu, nebo zábavu. Obojí si myslím se dá v tomto městě užít dosyta!!
Tak leťte a užijte si to. Já budu jen tiše závidět:)