Peruánská kuchyně

Kdo mohl na vlastní oči spatřit Machu Picchu, výtvor zaniklé jihoamerické civilizace Inků, má zážitky na celý život. Zde je možné se o ně podělit.
Odpovědět
Irwin
Příspěvky: 4
Registrován: 17 úno 2010, 12:47

Peruánská kuchyně

Příspěvek od Irwin »

Ahoj
Ještě přiložím něco o peruásnké kuchyni, kdyby jste měl někdo dotazy, tak se ozvěte!!!

Místní kuchyně je bohatá a různorodá. Myslím si, že jídla která dostanete, tak je dobré, je všechny určitě ochutnat.

Anticuchos je hovězí srdce na špízu okořeněné Aji (feferonky) a připravené na grilu.
Ceviche je syrová ryba marinovaná cca 4 hodiny ve šťávě z citronu a broskví. Podává se zeleninou.
Papas a la Huancaina jsou vařené žluté brambory, polité ostrou sýrovou omáčkou. Podává se vejci uvařenými na tvrdo a opečenými kukuřičnými klasy.

Místní pití je Chicha (z kukuřice) a jsou dva druhy.
Chicha morada je jemná, sladká a bez alkoholu.
Chicha de Jora je trochu silnější a je tam velmi malé množství akoholu.
Kocka
Příspěvky: 4
Registrován: 03 bře 2010, 20:06

Re: Peruánská kuchyně

Příspěvek od Kocka »

Ahoj

Letos jsme byli na dovolené v Peru a než jsem odjela četla jsem tento příspěvek a řekla jsem si, že musím Ceviche ochutnat (mám moc ráda totiž ryby)

A musím napsat, že je to mňamka :lol:, bude mi to hodně chybět, škoda, že něco podobného nedělají u nás.
A všem to doporučuji :!:
Odpovědět